Sucre
Door: Jurjen
Blijf op de hoogte en volg Jurjen
05 Juli 2013 | Bolivia, Sucre
In Sucre zou ik een goede week blijven om een Spaanse cursus te doen en in de middag Engelse les te geven. Deze week verbleef ik in een gastgezin, waardoor ik wel Spaans moest spreken.
Het is erg leuk om zo´n uitdaging aan te gaan en ik denk dat ik in een week weer een hele hoop heb bijgeleerd. Mijn Principito is nog steeds niet uit, maar mijn woordenschat neemt flink toe door het stampen van de woorden die ik niet ken. Ik neem het boekje en woordenboek overal mee.
Sucre is een relatief kleine stad, die door de aanwezigheid van de vele studenten erg levendig aanvoelt. Er zijn veel barren, restaurants en evenementen op het centrale plein. Door mijn Spaanse en Engelse lessen heb ik niet veel tijd om de culturele hoogtepunten te bekijken, maar gelukkig kan ik de verschillende restaurants wel proberen. Zo zijn er twee Nederlandse toko´s waar gewoon bitterballen en stroopwafels te scoren zijn. Eindelijk! :P
De Engelse lessen verschillen erg van insteek: bij de een heb ik echt een les te geven, bij de ander hebben we Engelstalige conversaties om Engels te oefenen, en bij de laatste kijk ik ook het huiswerk na. Het biedt een leuke kijk in de cultuur van Bolivia, en vooral die van Sucre. En het is grappig om te zien wat mensen hier over Nederland weten. Vooral het grote aantal koeien en dat we dagelijks melk drinken, is ze bijgebleven.
Na een week van studie en weinig reizen, is de tijd weer aangebroken voor een verandering van stadje. Mijn plan is om richting Paraguay te reizen, via Santa Cruz. Wat zou daarvan terecht komen? Lees verder...